// you're reading...

Vesti

Uz Habče povoljno na konferenciju Spark.Me :)

Spark.Me

Na događajima na kojima učestvujemo, mi iz Habčeta stalno ističemo kako udruženja građana moraju početi da razmišljaju poput kompanija, naročito kada su u pitanju komunikacija, marketing i korišćenje novih tehnologija u svakodnevnom radu. Već smo najavili da ćemo se ovim i sličnim temama ozbiljnije posvetiti na našim narednim događajima, a ovog puta vas pozivamo da, uz sjajan popust koji smo obezbedili u saradnji sa organizatorima, posetite Spark.Me – najbolju konferenciju u regionu kada su ove teme u pitanju.

Spark.me je, ukratko, regionalna konferencija koja na jednom mestu, u opuštenoj, ali inspirativnoj atmosferi na par koraka od mora, okuplja ljude željne znanja o tehnologijama i inovacijama, bez obzira da li oni dolaze iz poslovnog, nevladinog ili vladinog sektora.

Hint: Ukoliko već znate sve o ovoj konferenciji, onda brzo scroll na kraj teksta da vidite kakav smo vam popust spremili :). Ukoliko ne znate, čitajte dalje:

Ove godine održaće se po treći put, 31. maja i 01. juna 2015. godine u hotelu Mediteran u Bečićima, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena.

Reč je o interaktivnoj konferenciji koja je dizajnirana da oslobodi kreativnost učesnika, da im omogući da unaprede svoje znanje zahvaljujući međunarodno priznatim govornicima, kao i da ih podstakne da unaprede svoje poslovanje i da sami osmisle nove ideje i započnu rad na njima.

Do sada potvrđeni predavači su:

Ramon DeLeonRamon DeLeon, ekspert za društvene medije iz Čikaga. De Leon je pionir kada su u pitanju online prodaja i upotreba interneta u cilju poboljšanja poslovanja. Kao internet marketing menadžer šest Domino’s Pizza lokala, povećao je prodaju za 50%, i doprineo stvaranju biznisa koji godišnje zarađuje 7 miliona dolara. Zbog velikog iskustva i energije kojom zrači na sceni, izuzetno je tražen kao govornik širom sveta. Predavao je na raznim događajima kao što su INBOUND u Bostonu, CMO Asia Summit u Kini, TechCrunch u Rimu, LeWeb u Parizu i ad:tech u Sidneju.

KassarjianJ.B.M. Kassarjian, jedan od najpriznatijih svetskih stručnjaka u oblasti liderstva i upravljanja promenama. Kassarjian je profesor menadžmenta na Babson College (Boston, SAD) i profesor emeritus na poslovnoj školi IMD (Lozana, Švajcarska). Ranije je bio profesor na Harvard Business School (Boston, SAD), kada je, između ostalog, radio i na uspostavljanju poslovnih škola pod okriljem ove institucije u Iranu i na Filipinima. Profesor Kassarjian je angažovan i kao konsultant većeg broja privatnih i javnih organizacija u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Aziji, posebno u oblastima upravljanja promenama, strategijskog restrukturiranja i izgradnje timova zaduženih za strategijsko upravljanje.

 

Peter SundePeter Sunde, skandinavski haker/aktivista, koji radi na projektima koji imaju potencijal da promene društvo. Posebno ga interesuju pitanja autorskih prava u digitalnom dobu, privatnosti na internetu i slobode informacija. Sunde je najpoznatiji kao suosnivač The Pirate Bay, švedskog veb sajta koji indeksira BitTorrent fajlove, a čiji je slogan – “Najotporniji BitTorrent sajt na svetu” (kasnije promenjeno u “Najotporniji BitTorrent sajt u galaksiji”). Sunde je objasnio svoju borbu protiv sistema i centara moći: “Današnji režimi koji zagovaraju zaštitu autorskih prava pokušavaju da ospore digitalni duh. Jedino slobodan pristup informacijama i znanju može da unapredi naše društvo.” Sunde je takođe suosnivač Flattr, prvog pravog servisa za mikroplaćanja (mikrodonacije), kao i suosnivač Heml.is Messenger, disruptivne, anonimne aplikacije za razmenu šifrovanih poruka preko interneta.

Marvin LiaoMarvin Liao, partner u jednom od najpoznatijih američkih startup akceleratora, 500 Startups iz Silicijumske doline. Proveo je 10 godina u jednom od najpopularnijih portala na svijetu, Yahoo!, gde je stekao dragoceno iskustvo radeći u različitim sektorima – od prodaje, preko razvoja, do marketinga. Liao je član borda direktora i savetodavnog borda brojnih tehnoloških kompanija, a angažovan je kao mentor u nekoliko startup akceleratorskih programa u Evropi, Aziji, Izraelu i SAD.

TimoTimo Vuorensola, filmski režiser iz Finske. Na svom prvencu, „Star Wreck: In The Pirkinning“, Vuorensola je radio punih sedam godina, a film je u međuvremenu dostigao kultni status i downloadovan je preko osam miliona puta sa zvaničnih torrenta. Njegov drugi film, naučno-fantastična komedija pod nazivom Iron Sky, nas vodi kroz priču o nacistima koji dolaze na Zemlju sa “tamne strane Meseca”. Vuorensola trenutno radi na nastavku ovog filma, a premijera se najavljuje za 2017. godinu. Sve svoje filmove Vuorensola finansira kroz crowdfunding. Vuorensola takođe režira kratke filmove, muzičke spotove i reklame. Uvek je zainteresovan za pronalaženje novih načina za rad u filmskoj industriji i veruje da internet može da pruži brojne zanimljive mogućnosti koje mogu da zamene tradicionalne modele produkcije.

Tine ThygesenTine Thygesen, preduzetnica i inovatorka. Jedna je od osnivača startupa Everplaces, gde je do novembra 2014. godine bila izvršna direktorka. Osnovala je i vodila četiri tehnološke kompanije, a bila je član borda direktora velikog broja preduzetničkih organizacija. Jedna je od 10 najboljih evropskih predavača u oblasti tehnologije, prema izboru kompanije Bizzabo. Organizacija Girls in Tech ju je izabrala među Top 100 žena u Evropi u sferi tehnologije. Thygesen ima 10 godina međunarodnog iskustva u stvaranju novih proizvoda u tehnološkoj industriji – živela je u šest država i radila u 15 zemalja.

Steli EftiSteli Efti, suosnivač i izršni direktor Close.io, kompanije koja nudi platformu za mala i srednja preduzeća za upravljanje odnosima sa klijentima u oblasti prodaje. Close.io je prošao kroz program čuvenog startap akceleratora i inkubatora iz Kalifornije, Y Combinator. Efti je veoma ambiciozna, prodorna i snalažljiva osoba i važi za jednog od glavnih mahera za prodaju u Silicijumskoj dolini. Savetnik je brojnih startapova i preduzetnika, a pomogao je u razvoju više od 200 startupova.

Organizatori Spark.me najavljuju postepeno otkrivanje i ostalih velikih imena međunarodnih govornika koji će i ovoga puta deliti svoje znanje i iskustvo, i govoriti o načinu pronalaska svoje iskre inspiracije koja ih je dovela do uspeha koji su postigli.

Cena karte i specijalna ponuda

Puna cena karte za konferenciju Spark.me je 250€, ali se do 30. aprila karte mogu kupiti uz popust na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me, za svega 150€. Cena karte uključuje pristup svim predavanjima u toku oba dana konferencije, ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osveženje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem prve noći konferencije. Cena karte ne uključuje troškove prevoza i smeštaja.

Međutim, ukoliko ste udruženje građana iz Srbije, i prijavite se preko Habčeta, dobijate specijalni popust od 50% na aktuelnu cenu, tako da cena karte iznosi svega 75€. Ova ponuda važi samo do 30. aprila.

Prijavite se putem formulara u nastavku, a ukoliko je potrebno više informacija, možete tražiti/pitati u komentarima na ovom postu ili pak e-mailom.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] neke drugare NGO-ovce da iskoriste popust preko našeg Habčeta i odu na Spark.Me, jer mislim da tamo svašta nešto pametno mogu da čuju i nauče, naročito zato […]

  2. […] neke drugare NGO-ovce da iskoriste popust preko našeg Habčeta i odu na Spark.Me, jer mislim da tamo svašta nešto pametno mogu da čuju i nauče, naročito zato […]

Post a comment