// you're reading...

Vesti

Habče potpisnik Beogradske deklaracije

SocialInnovationsForumNa prvom regionalnom Forumu o društvenom preduzetništvu u regionu Zapadnog Balkana i Turske, održanom u Beogradu 14. marta 2014. godine, grupa nevladinih organizacija, aktivnih u oblasti društvenog preduzetništva, potpisala je Beogradsku deklaraciju o razvoju društvenog preduzetništva http://belgradedeclaration.net/. Beogradska deklaracija ima za cilj podizanje svesti o značaju  društvenog preduzetništva i pronalaženje konkretnih predloga za jačanje uloge ovog sektora u društvenom i ekonomskom razvoju. Habče (Udruženje Hub Beograd) jedan je od prvih potpisnika Beogradske deklaracije.

HubcheDeklaracija

Teme Foruma bile su: stanje, izazovi i perspektive društvenog preduzetništva u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, BiH, Kosovu, Albaniji i Turskoj; oblici podrške društvenim preduzetnicima za ostvarivanje konkurentnosti na tržištu i razvijanje partnerstava između društvenih preduzetnika i korporativnog sektora.

Moderator sesije o značaju poslovnog sektora za razvoj društvenog preduzetništva bio je Nikola Jovanović, jedan od osnivača udruženja Hub Beograd (Habčeta). Tokom veoma uspešnog panela vođena je kvalitetna debata o uspešnim primerima i daljim perspektvama saradnje dva sektora, ponuđena su konkretna rešenja i pokrenuta brojna korisna pitanja. Učesnici panela bili su: Sam Simmons – Social Enterprise UK, Veran Matić – Fond B92, Mirjana Šakić – Erste Banka, Martina Petrović – Delez Srbija i BiH, i Guido Munci – UniCredit Fondacija.

SocialInnovationsForum

Deklaraciju možete pročitati i potpisati ovde.

Fotografije sa događaja možete videti ovde.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Discussion

No comments yet.

Post a comment