// you're reading...

Vesti

Kreativnost i učenje u globalnom društvu znanja

Nikola Jovanović u Novoj Iskri

Nikola Jovanović održao je 10. aprila predavanje “Kreativnost i učenje u globalnom društvu znanja” u dizajn inkubatoru Nova Iskra. Tema predavanja bili su izazovi profesionalnog i ličnog razvoja u današnjem visoko-tehnološkom okruženju, u kome tradicionalni koncepti obrazovanja i usavršavanja gube na značaju i efektivnosti.

Svojim životom i uverenjima, Nikola je dao lični primer kako je moguće edukovati se, zapošljavati i razvijati izvan formalnih okvira uvreženih koncepata obrazovanja i zapošljavanja. Tokom predavanja skrenuta je pažnja na kontrast između zastarelog koncepta obrazovanja, koje je služilo za pripreme radnika za industrijsko društvo i savremenog koncepta talentizma, u kome kreativni pojedinci preuzimaju proaktivan odnos prema stvarnosti.

Predstavljen je i sukob tekovine komunističke ideologije “čekanja da se posao dobije” i sve aktuelnijeg kreiranja sopstvenih poslovnih šansi kroz preduzetništvo, posebno kroz koncept društvenog preduzetništva koje na kvalitetan način spaja talentat i odgovoran odnos prema društvu koje se drastično menja.

Fotografije sa događaja možete pogledati ovde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Discussion

No comments yet.

Post a comment